fredag 15 juni 2012

Silicon Valley

Silicon Valley är ett ställe som vi förknippar med utvecklingen av datorer, olika digitala verktyg och sociala medier. Tittar man på en karta över San Francisco området så hittar man ingenting som heter så. Det är mera ett begrepp än en geografisk plats. Hjärtat av Silicon Valley är den lilla trädgårdsstaden Palo Alto. Det var här som Hewlet och Packard började sin elektroniska firma i en av stadens villagarage.

   
                                I detta garage startade "Silicon Valley" 1938 när Hewlett och
                                Packard började med att utveckla elektronik här på Addison
                                avenue.

I grannstaden Mountain Wiew har Google sitt huvudkontor och har där byggt en stor campus som de kallar "Googleplex. Man får gärna gå runt utanför och titta men in kommer man bara om man har bestämt ett möte med någon som jobbar där. Utanför själva campus ligger också många andra Google kontor. Hela den östra delen av samhället runt Amphitheathre way domineras av Google.


                                "Googleplex" i Mountain Wiew.                                Inne på Google campus.

                                Googlecykel


   
                                Googleparasoller    


       
                                Ett tyrannosaurus skelett titta fram bakom ett träd.

Ett annat huvudkontor som finns i Silicon Valley är Facebook. Tidigare var det ett litet kontor som låg i Palo Alto och som hade full insyn utifrån genom de stora fönsterrutorna. Sedan ungefär ett halvår tillbaka så har det flyttat in i Sun Microsoft gamla lokaler i Menlo Park. Nu är det ett stängt campus där man bara kommer in om man arbetar där eller har bestämt ett möte med någon som arbetar där. Facebook campus har plats för ungefär 2000 anställda.Det man ser utifrån är den stora skylten med "Gilla" symbolen som står vid infarten. 

                           

   Facebook huvudkontor i Menlo Park.


Inne i Palo Alto bodde också Steve Jobs. Apples huvudkontor ligger i Cupertino inte långt från Palo Alto.

 

I detta hus bodde Steve Jobs från mitten av 1990-talet fram till sin död hösten 2011. Här levde han sina sista dagar. Nu rustas huset upp för att säljas. På bilden syns de äppelträd som han planterade i trädgården. Äppelsorten heter "Macintosh".

    


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar