söndag 27 maj 2012

1-1 satsningen har börjat

Vi har inte skrivit här på ett tag för det har varit fullt upp med att avsluta våra kurser och jag har varit värd för en grupp lärare och elever från Sydafrika och Uganda. I vårt utbyte med dessa länder hade nu turen kommit till oss att ta hand om våra gäster i två veckor. Lärarna bodde hos lärare och eleverna hos elever.

Jag tog tillfället i akt att lära min Ugandiska kollega John hur det fungerar med twitter, diigo och mycket mer. De har tillgång till internet på hans skola i Uganda men det är väldigt trögt. Man måste ha en egen mobil uppkoppling om det skall fungera. När vi får likvärdiga möjligheter att ta emot Internet kan vi börja kommunicera med scype och annat. Just nu är det mest facebook som gäller för kommunikationen. Våra svenska elever har fått flera nya facebookvänner i Afrika.

Mitt under besöket sjösattes Kalmarsunds gymnasieförbunds 1-1 satsning. Vi alla lärare har nu fått en Macbook air. Vi kör parallella system med PC och Mac fram till höststarten. Då skall vi helt ha gått över till Mac.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar