måndag 12 september 2011

Naturbloggen i undervisningen

När idrottsklasserna gjorde sin kurs Natur och friluftsliv B under en fjällvistelse i Storulvån - Sylarna förra veckan följde jag med som naturkunskapslärare. Jag försökte visa dem och lära ut geologiska företeelser och de viktigaste växterna och djuren för att de skall förstå grunderna i fjällekologin.

Det är inte alltid så lätt att hinna med att visa allt. En fågel flyger kanske förbi när jag råkar ha två elever bredvid mig och de andra får inte se den. När det gäller växterna kan det vara kallt och blåsigt när man hittar en isranunkel vilket gör att motivationen och intresset för just den växten inte är på topp när man är i den fältsituationen. Och vad hette nu det där lilla "gräset" som gjorde "V tecknet" som Churchill?

För att vara ett stöd till minnet och förhoppningsvis öka motivationen att lära sig allt detta har jag nu lagt in de viktigaste geologiska företeelserna och några exempel på växter i min naturblogg som jag nu har som komplement till undervisningen.

Jag har också tidigare lagt in lite bilder på fåglar och alger från Malmfjärden som är ett moment i ekologi undervisningen i Nk A. Detta kan också vara ett hjälpmedel för eleverna att förstärka och repetera sin kunskap som de fick i fält.

Adressen till naturbloggen:
danfrendin.tumblr.com

Dan F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar